Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hobbi Vasútmodellezés képes leírás - Hobbi.tlap.hu
részletek »

Hobbi Vasútmodellezés - Hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hobbi.tlap.hu » Hobbi Vasútmodellezés
Keresés
Találatok száma - 13 db
Davver vasútmodell blogja

Davver vasútmodell blogja

A terepasztalom analóg rendszerű, két FZ1-es trafóval vezérelhető. A külső kör az egyik trafóhoz tartozik, míg a belső U-alakú rakodó és tároló vágányok, valamint az állomás 1. vágánya tartozik a másik trafóhoz. Sajnos ilyen kis méretű asztalnál többet nem lehet kihozni. Nekem fontos volt, hogy ne legyen zsúfolt az asztal, és hogy egy szerelvény zavartalanul mehessen, míg egy másik részen rendezgetem a vagonjaimat.

Dioráma - Wikipédia

Dioráma - Wikipédia

Napjainkban a dioráma kifejezés jelentése kibővült. Gyakorlatilag egy új művészeti ág alakult ki. Mindez a makettezésnek köszönhető. A dioráma egy-egy jelenetet kíván megragadni és bemutatni a valóságból.

GHabina vasúti blogja

GHabina vasúti blogja

GHabina vasúti blogja elsősorban a vasútról szól, vasútmodellekről, mozdonyokról, vonalakról. Hírek, információk a vasútmodellezés világából, programajánlók és sok-sok kép a vasútról, vonatokról, terepasztalról. Jó böngészést!

Kmv terepasztal

Kmv terepasztal

13 éves vagyok,apukámmal építem ezt a 25 négyzetméteres, 3 szintes asztalt. Én vagyok felelős a terep minden részéért,ő pedig az elektronikáért.Az asztalt számitógép vezérli,45 váltó és összesen 165 méter sín van rajta.

Könyv: Modellvasút kezdőknek és gyerekeknek

Könyv: Modellvasút kezdőknek és gyerekeknek

Ez a könyv szeretne utat mutatni a felnőtteknek a gyerekekkel és modellvasutakkal való értelmes foglalkozáshoz. Mert egy készletet megvenni és odatenni a gyerek elé - az a legkönnyebb, de nem sok értelme van. Egy teljes fejezetet szentel a gyermekek számára megfelelő modellvasút és tartozékainak beszerzéséről. Bemutatja egyebek mellett a kezdőkészletet és játéklehetőségeit. Tippeket ad ahhoz. hogy hogyan tehető a modellezés egyszerű és olcsó eszközökkel még érdekesebbé. változatosabbá. Részletesen leírja az első közös szülő-gyermek terv megépítésén túl a modellvasút-palánta saját ötleteinek megvalósítását.

MartinTrain

MartinTrain

MartinTrain dioráma - életképek MartinTrain blogja egy-egy jelenetet kíván megragadni és bemutatni a valóságból a terepasztalon. Képekben végigkísérhetjük egy terepasztal rész megépítését a sinfektetéstől kezdve...

Mini - Világ - Project - Terepasztal építés

Mini - Világ - Project - Terepasztal építés

Ezen a blogon az új terepasztalom építését fogom bemutatni részletesen! Lehetőségeimhez mérten ügyelek arra hogy semmilyen mozzanatról ne maradjatok le! Minden építési mozzanatról beszámolót fogok írni a blogomban! És hát ki tudja még az is lehet hogy ti is kedvet kaptok hozzá! Habár a mottóm még mindig a régi: Vasútmánia, vigyázz drágán gyógyítható szenvedély ha megfertőz!!!

Noresz Vasútmodell blogja

Noresz Vasútmodell blogja

A terepasztalról pár gondolat. Hely hiányában nem tudok fix, rögzített terepasztalt építeni, ezért választottam a modul rendszert. A H0 Magyar Modulszabványt betartva építem. E szabvány lényege, hogy magyar vonatkozású valós vagy kitalált 'terepet' modellez, megfelelő szabályok szerint. Ezeket a modulokat láthatjuk kiállításokon is, akár több száz méterben.

Pre-zli blogja

Pre-zli blogja

A vasútmodellezés, vasútépítés trükkjeit fortélyait leshetjük el Pre-zli blogjában. Képpekkel illusztráva ismerhetjük meg pl. a hídvetést, az útpadkától a kavicságyig végigkövethetjük az építést. De elkalauzol minket az 1:148-as arányok világába is.

Hirdetés
The Train Modeller's blog

The Train Modeller's blog

Az építkezéskor maradt anyagok és a maradék modellezési cuccok adták az ötletet, hogy építsünk valamit, amin lehet játszani, futhat az egy-két modell. Két megkötés volt, hogy kicsi legyen, és a gyerekeknek készüljön. És nem mellesleg olcsó, minél kevesebb pénzből mindezt. Ez a történet már a tavalyiak közt olvasható: azóta jó 90%-ban kész az asztal, apróságok, ez-az fejlődik rajta, de alapvetően a célt elértük. A gyerekek szeretik, a kacskaringós itt-ott felbukkanós pályán nézni a vonatokat.

Vasutaskritikus

Vasutaskritikus

Nem egy kritizáló vasutas, sokkal inkább egy vasutat kritzáló emberke vagyok az internet névtelensége mögül, különös tekintettel gyermekkori betegségemre melyből azóta sem gyógyultam ki: a vasútmodellezésre!

Vasútmodell Blog

Vasútmodell Blog

Úgy döntöttem, elkezdek blogolni. Egyszer mindent el kell kezdeni... Másrészt gondoltam, talán mások számára is hasznosak lesznek azok a tapasztalatok, amelyeket az elmúlt 2 év során, vasútmodellezés témájában gyűjtöttem. Mindenekelőtt a(z újra) kezdők számára jelenthet segítséget, miképp is kezdjünk hozzá modellvasút gyüjteményünk, illetve terepasztalunk fejlesztésének. Persze annak is örülnék, ha egyes olvasók e blog hatására kezdenének hozzá e szép, és kreatív hobbinak. Végül, de nem utolsó sorban remélem, hogy mivel érdekes, fotókkal színesített beszámolók várhatóak, mindenki, aki a a modellvasutazás iránt érdeklődik, megtalálja blogom olvasgatása közben a számításait. ;-)

Vasútmodellek

Vasútmodellek

Te is imádod a vasútmodelleket és mindig arról álmodoztál, hogy egyszer a fiaddal fogod megépíteni a legszebb, leg élet hűbb modelleket? Keresd te is honlapunkat, ahol megrendelheted a legszebb és legkiválóbb minőségű maketteket, amiket a piacon lehet kapni. Mindemellett rendelhetsz különféle kiegészítőket is amelyekre szükséged lesz hobbidhoz. Keresgélj bátran te is nálunk! Ne feledd ha szeretnél olcsón szép modelleket akkor gyere és nézz be bátran oldalunkra ahol biztosan megtalálod amit szeretnél.

Tuti menü