Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hobbi Képeslap gyűjtemény képes leírás - Hobbi.tlap.hu
részletek »

Hobbi Képeslap gyűjtemény - Hobbi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hobbi.tlap.hu » Hobbi Képeslap gyűjtemény
Keresés
Találatok száma - 4 db
Juhász Árpád Képeslap gyűjteménye

Juhász Árpád Képeslap gyűjteménye

Juhász Árpád Képeslap gyűjteménye. A gyűjtemény megalakukását 1998. szeptember 1.-én határoztam el, mert régi szándékom, hogy a gyűjteményem nyilvános, látogatható legyen. Vétek lenne ezeket a lapokat a köz elől elzárva tartani.

Képes Levelezőlap-gyűjtők Egyesülete

Képes Levelezőlap-gyűjtők Egyesülete

Magyarországon az első képes levelezőlapokat 1896-ban hozták forgalomba. Az ezredéves kiállításon kívánták őket bemutatni, ám a szervezők és a posta szakemberei sehogyan sem tudták megértetni a nagyközönséggel, mi is az a képes levelezőlap. A KIOSZK-okban eladatlanul tornyosultak a színes lapokat tartalmazó csomagok. A szakemberek már szinte le is tettek arról, hogy valaha is üzlet lesz belőle, amikor alig észrevehetően növekedni kezdett a forgalom. Egy évvel később már több százezer lapot küldtek a postán és akadtak olyanok, akik gyűjteni kezdték a színes kártyákat. 1989. márciusában 'Képes levelezőlap' címmel már saját folyóiratuk volt a gyűjtőknek, s ugyanabban az évben a Hungária Levelezőlapgyűjtő Egyesület is megalakult. Az új piacot a gyárak felfedezték, igyekeztek kiszolgálni a gyűjtőket.

Sali István képeslap- és naptárgyűjteménye

Sali István képeslap- és naptárgyűjteménye

Gyerekkoromban képeslapot, jelvényt, kártyanaptárt, bélyeget és sok más egyebet gyűjtöttem, de ezt idővel abbahagytam. 2007. augusztus hónapjától kezdtem ismételten gyűjteni a képeslapokat, de már szakosodva. Így alakult ki a vadászattal (Európa) és a madarakkal (Nyugat-Palearktikum), majd valamivel később a meisseni porcelánokkal kapcsolatos képeslap gyűjteményem. Továbbá a gyűjteményem részét képezi az ún. egyéb kategória, melyből a későbbiek folyamán kialakulhat egy újabb tematikus gyűjtemény. A Képes levelezőlap-gyűjtők Egyesületének újságjában rendszeresen publikálok a képeslap gyűjteményeimmel kapcsolatosan cikkeket.

Szigeti András Képeslap gyűjteménye

Szigeti András Képeslap gyűjteménye

Több mint 138 000 darabból álló gyűjteményem felöleli a hazai és külföldi városképek, valamint a legkülönbözőbb motívumok széles skáláját az 1880-as évektől napjainkig. A legfőbb gyűjtési területek: - Budapest a Milleniumtól napjainkig, - Szarajevótól Trianonig (Az I. világháború története), - Sport.

Tuti menü